Virkistyskalastusta Ylivieska, Alavieska, Oulainen, Haapavesi, Nivala, Sievi, Kalajoki, Kannus ja Kokkola

Yhdistys

Yhdistystoiminta

Vieskan Vapakalastajat RY.

ViVan historia alkaa vuoden 2001 lopulta. Silloin pidettiin Teboilin kivikahviossa seuran perustamiskokous. Kokouksessa olikin runsaslukuinen osallistujakaarti, kaikkiaan 18 virkistyskalastajaa. Puheenjohtajana toimi Arto Salmela ja sihteerinä Marko Tuomikoski. Perustajajäseniksi kirjattiin edellämainittujen lisäksi Olavi Jaakola. Paikalle oli saapunut myös Suomen metsästäjä- ja kalastajaliiton(SMKL) toiminnanjohtaja Ilkka Mäkelä ja Pohjanmaan erämiespiirin puheenjohtaja Jukka- Pekka Tunkkari.

Seura liittyi tuolloin Pohjanmaan erämiespiiriin ja sitä kautta SMKL.ään. Järjestöjen yhdistymisen jälkeen seura liittyi vuonna 2005 Pohjois- Pohjanmaan Vapaa- ajankalastajapiirin, joka on Suomen Vapaa- ajankalastajien keskusliiton(SVK) jäsen.

Seuran näkyvintä toimintaa on järjestämämme kilpailut, joita on ollut 15- 20 vuodessa. Pääasiassa kilpailut ovat kaikille avoimia. Virkistyskalastajien edunvalvontaa on tehty tarvittaessa kalastusalue- edustajan kautta. Seurallamme onkin tällä hetkellä edustaja Kalajoen kalastusalueen hallituksessa. Sitä kautta on voitu vaikuttaa muun muassa lähialueilla tehtäviin kalanistutuksiin. Valistus- ja tiedotustoiminta on hoidettu jäsenistölle suunnatuilla kursseilla ja yleisillä tempauspäivillä.

Vuosien varrella on nuoria opastettu onkimisen, pilkkimisen ja kalankäsittelyn taitoihin isommissa ja pienemmissä tapahtumissa sekä uutena toimintamuotona suuren suosion saaneissa lasten, nuorten ja perheiden onkikilpailuissa.

Seuran jäseniä on vuosien varrella kertynyt lisää lähinnä Ylivieskasta, mutta myös Alavieska, Oulainen, Haapavesi, Nivala, Sievi, Kalajoki, Kannus ja Kokkola on edustettuna. Vuoden 2019 lopussa jäseniä oli 93. Ikäjakautuma on tasaisesti 0- 80 vuotiaita.

Seuramme jäsenyyttä voit hakea ilmoittamalla nimen, syntymäajan, osoitteen ja matkapuhelinnumeron Pj. Kari Kerolle. Jäsenetuna saat Vapaa-ajankalastaja lehden, oikeuden edustaa Vieskan Vapakalastajia kilpailuissa, osallistua jäsentenvälisiin kilpailuihin ja seuran sisäiseen toimintaan.Tarvittaessa saat vastauksia kalastusvälineisiin, -tekniikkaan tai vaikka lupa-asioihin liittyviin kysymyksiin. Annamme myös tukea virkistyskalastajien edunvalvontaan liittyvissä asioissa. Jäsenkortilla saat rahanarvoisia etuja ylivieskalaisissa yrityksissä. Toivomme myös sinulta aktiivista toimintaa, koska yhdistyksen toiminta perustuu talkootyöhön.

Jäsenmaksu on v. 2022 aikuisilta 22€(perhejäseneltä 10€) ja alle 18v.lta 5€.